Chiar acum câteva zile, o prietenă mi-a povestit îngrozită după ce a venit de la piscină:
Diana, e oficial. Nu am văzut o fată care să nu aibă celulita. Chiar şi cele mai drăguţe şi slabe fete erau invadate. Ce să fie oare ?

M-am uitat la ea calmă şi i-am spus:

Linişteşte-te, draga mea! Acelaşi lucru l-am constatat şi eu, inclusiv pe pielea mea .”

Nu ştiu cât de mult s-a liniştit, căci a venit la mine foarte alarmată de ceea ce a constatat.

Într-adevăr, statisticile arată că peste 90 % dintre femei sunt afectate de celulita, considerată mai nou ” boală secolului” .

Din ce în ce mai multe femei sunt afectate de celulita, iar cauzele pentru care ea îşi face apariţia pe corpul nostru le-am prezentat în articolul anterior.

Ereditatea, stresul, alimentaţia haotică, lipsa mişcării, toate reprezintă factori importanţi care determina apariţia celulitei.

Şi am observat că vine un moment în viaţa noastră în care toate ne punem întrebarea: ” Cum să fac să scap de celulita?

Celulita este o problema a pielii, care, la fel ca şi acneea, nu poate trece cât ai clipi din ochi.

Şi eu am aşteptat multă vreme soluţii ultra-rapide, însă mi-am dat seama că fără puţină răbdare nimic nu se întâmplă cât ai pocni din degete. După ce m-am convins de acest lucru, am început să găsesc multe soluţii. Nu toate au fost eficiente , însă am descoperit nişte paşi simpli care chiar au rezultate.

Aşadar, să trecem la acţiune! 5 paşi pentru o piele fără celulită:

1. Hidratare

Hidratarea joacă un rol esenţial în eliminarea toxinelor din corp , ajutând pielea să-şi recapete elasticitatea şi supleţea.
Când pielea nu este hidratată, epiderma şi porii nu mai sunt elastice şi de aceea capătă acel aspect de ” gropiţe”. Aşa că învaţă-te să bei apă chiar şi atunci când nu îţi este sete. Pentru a face gustul mai plăcut şi mai fresh, poţi stoarce zeamă de lămâie, poţi adauga felii de castravete sau fructe de pădure.

Hidratându-ţi corpul, vei vedea cum liniile fine vor începe să se estompeze. Bea un pahar dimineaţa pe stomacul gol, unul înainte de culcare şi restul în timpul zilei. Vei vedea cum corpul începe să îţi mulţumească.

2. Elimină „duşmanii”

Este foarte important să elimini aşa zişii ” duşmani” din dieta ta zilnică. Duşmani înseamnă prăjeli şi fast-food. În momentul în care mănânci fast-food, sistemul limfatic este încetinit şi nu mai poate elimina toxinele din corp. Toxinele se prind cu nişte gheruţe de pereţii celulelor adipoase şi le ” trag” în jos. ( şi de aici rezultă aspectul proeminent de coajă de portocală al pielii)

3. Exfoliază-ţi pielea

Este foarte important să înlături celulele moarte de la suprafaţa pielii, stimulând astfel drenajul sistemului limfatic.

Îţi poţi face propriul exfoliant chiar acasă, din ulei de măsline şi zahăr/sare de mare. Îţi va hidrata pielea, înlăturând celulele moarte în acelaşi timp. De asemenea, nu neglija nici zaţul de cafea, căci este un excelent exfoliant al pielii, ieftin şi eficient.

Un alt secret este şi periajul corporal. Foloseşte o perie exfoliantă pe pielea uscată şi masează -ţi pielea în fiecare zi înainte dus, pentru a căpăta un aspect neted. O poţi folosi la fel de bine şi în timpul duşului împreună cu exfoliantul.

Dacă ai timp, poţi la fel de bine merge la masaje anticelulitice, în saloanele specializate, care sunt eficiente. Masajul anti-celulitic acţionează direct asupra straturilor superficiale ale corpului, stimulează supleţea şi elasticitatea pielii şi a ţesuturilor subcutanate activând circulaţia sângelui. Este mai dureros decât masajul de relaxare, căci stimulează drenajul pielii şi se insistă asupra zonelor afectate de celulită.

4. Fructe şi legume

Zi de zi, include în alimentaţia ta fructe şi legume proaspete. Nu numai că te vor ajuta să te simţi fresh şi plină de energie, dar datorită conţinutului mare de antioxidanţi pe care-l conţin vor contribui la repararea pielii şi implicit la reducerea celulitei. Nu trebuie să renunţi complet la ce ai mâncat până acum, doar să elimini ” duşmanii” şi să incluzi cât mai multe fructe şi legume zilnic.

Îţi poţi face salate sau sucuri proaspete de fructe, care te vor energiza şi îţi vor da o stare de vitalitate incredibilă! Le-am încercat şi îţi spun pe cuvânt! Vei vedea cum te vei smti de bine după doar primele zile, iar liniile fine ale pielii vor începe să se estompeze.

5. Sport

Nu în ultimul rând, e important să nu neglijăm sportul şi mişcarea. Prin sport, pielea se întinde, îşi recapătă elasticitatea şi supleţea, iar în zonele afectate de celulita, pielea va deveni fermă, căci circulaţia este pusă în mişcare .

Dacă faci 10 -15 minute pe zi de exerciţii fizice este suficient. Vei ajuta pielea să se întindă, să devină mai fermă, vei pune circulaţia în mişcare şi vei vedea cum aspectul pielii tale se îmbunătăţeşte. Poţi face o alergare uşoară, sau genuflexiuni ( 3 serii a câte 20) care sunt foarte bune pentru fese, exerciţii de streching, pilates sau chiar yoga.

Am să îţi las câteva link-uri cu exerciţii care pe mine m-au ajutat foarte mult, sunt foarte, foarte eficiente:

– pentru muşchii fesieri:

http://www.youtube.com/watch?v=ooRb290Wh28 sport

– pentru talie :

http://www.youtube.com/watch?v=kh1RdwPC5h0

– pentru abdomen:

http://www.youtube.com/watch?v=e83IDHmN3R0

Le poţi face zilnic, pentru rezultate rapide.

Acum, fiindcă am pus la cale planul de atac împotriva celulitei, nu îţi rămâne decât să te pui pe treabă. Cine nu îşi doreşte o piele fără celulită? Acum poţi să o ai. Nu avem nicio scuză să nu arătăm senzaţional în noul costum de baie şi să detronăm toate miturile cum că celulita nu poate fi învinsă.

Acum te invit să laşi un comentariu şi să ne spui povesea ta cu celulita , dacă te confrunţi sau nu cu ea, ce ai încercat, ce a mers şi ce nu a mers, astfel încât să găsim cele mai bune şi eficiente soluţii pentru a avea o piele de vis.

Îţi multumesc şi îţi doresc o zi plină de soare!

Cu drag,
Diana