Ştim prea bine câte bătăi de cap ne dă inestetica celulită. Am face orice ca să scăpăm de ea, chiar peste noapte dacă s-ar putea.

Aproape 90 % din femei au celulită . Ea se prezintă ca o piele cu ” gropiţe”, denumită cel mai des coajă de portocală. În ultima vreme, a devenit cel mai mare stres al femeilor, întrucât stă în calea unei siluete de invidiat, pe care orice femeie şi-o doreşte.

Tocmai când ne dorim să afişăm un corp ferm şi tonifiat, când ne pregătim să plecăm în vacanţa mult dorită, celulita pare a ne strica toată dispoziţia şi tot cheful.

Totuşi, e important să înţelegem că ea nu apare din senin şi că există cel puţin o cauză pentru care îşi face apariţia pe minunatul nostru corp.

O primă cauză ar putea fi cea genetică. Dacă mama sau bunica ta au avut la rândul lor celulită, este foarte probabil ca şi tu să fi moştenit această genă.

În al doilea rând, celulita apare cel mai frecvent din cauza alimentaţiei nesănătoase şi a lipsei mişcării. Alimentele precum junk-food, fast-food sunt fără doar şi poate inamicii numărul 1 care contribuie la apariţia celulitei.

Ceea ce mănânci ar trebui să îţi hrănească organismul şi să-i asigure tot ceea ce are nevoie, astfel încât pielea să îşi menţină elasticitatea şi să rămână suplă.

În momentul în care nu-i asiguri organismului nutrienţii de care are nevoie, pielea îşi pierde elasticitatea şi supleţea.

Din cauză că nu conţin deloc nutrienţi ( vitamine, minerale) care să îţi hrănească corpul, şi au în schimb foarte multe grăsimi saturate şi sare în exces, alimentele junk-food se vor depune în acele zone ale corpului cele mai predispuse la grăsime: şolduri, abdomen, coapse.

De asemenea, lipsa sportului şi a mişcării în viaţă de zi cu zi are efecte vizibile. Pielea se lasă, ţesutul subcutanat nu arde grăsimile în exces şi nici nu elimina apă. Astfel, apare un proces inflamator şi în ţesuturi se acumulează apă, grăsime şi toxine, pielea devine flască şi se instalează celulita.

Un alt factor major este stresul. Ştim prea bine cât de apăsător este când nu mai avem timp de nimic, când grijile şi problemele se ivesc în cele mai neprevăzute momente, iar noi părem a nu mai face faţă. Suntem obosite, nervoase, iar toate acestea conduc la dezechilibre emoţionale, care slăbesc sistemul imunitar.

În acest fel, organismul pierde vitamine, minerale, nutrienţi esenţiali şi pielea îşi pierde deci din elasticitate şi supleţe, ceea ce conduce la apariţia celulitei.

Odată cu instalarea pubertăţii la fete, ovarele încep să secrete hormoni , şi astfel încep să apară primele tulburări hormonale, responsabile de apariţia celulitei pe şolduri, coapse sau abdomen. Fetele observă că încep să capete „forme” şi totodată că încep să ia în greutate.

Astfel, fetele încep să devină complexate de faptul că au început să aibă celulita, ea reprezentând una din cele mai mari bătăi de cap cu care orice femeie se confruntă în momentul de faţă.

Nu trebuie să disperăm însă, pentru că există soluţii pentru a învinge celulita.

Nu există nimic pe lume care să nu poată fi învins 🙂 Şi fii sigură că vei reuşi!

Am să îţi explic în articolul următor care sunt cele mai eficiente şi rapide soluţii pentru a castiga lupta cu celulita. Pentru că merităm să avem o siluetă de invidiat, de care să fim mândre! Pentru că dacă arăţi bine, te simţi bine!

O zi plină de soare îţi doresc!
Diana